Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206.

Но в главите си го имахме, пробвай тук че ще трябва да се забиваме на банан на редовни интервали по време на приключението си, за да продължим да се движим. Това просто не е така.

Разбира се, че ако се състезавахме или на по -изтощителен терен (по -специално Холандия е доста проклета), може да имаме нужда от допълнително гориво. Но както беше, добра закуска и нормален обяд бяха всичко, от което се нуждаехме. Случайното кафе и сладкиш в средата на сутринта в някакъв живописен шведски фериботен терминал също не навреди.

Склонни сме да надценяваме колко енергия изгаряме, когато спортуваме. Ако активно се опитвате да загубите телесни мазнини или да поддържате здрав състав на тялото, това може да ви изпадне в затруднение.

Моят смисъл е, че сме склонни да надценяваме колко енергия изгаряме, когато спортуваме. Ако активно се опитвате да загубите телесни мазнини или да поддържате здравословен състав на тялото, това може да ви затрудни. Освен ако не сме ангажирани с някои сериозно напрегнати и продължителни тренировки, наистина няма нужда да се притесняваме да заменим тези изгубени калории. Не казвам, че трябва да гладувате, но пиенето на жажда и яденето на глад е просто добре за по -голямата част от живота ни.

Вижте също: Как да останете хидратирани по време на упражнения

3. Ваканционната релаксация е мит

Повечето от нас имат много ежедневни отговорности. С течение на времето те добавят към това, което наричаме стрес. Този стрес ни кара да искаме да избягаме и да се скрием. Достатъчно честно! Ето защо имаме време за почивка. Но лежането на плаж с сладка напитка в ръката ви наистина ви дава менталната почивка, от която се нуждаете?

Може би за ден или два го прави. Но ако изучаваме великите умове на историята, научаваме, че да бъдеш активен всъщност е изпитаният и истински начин за решаване на проблеми, които ни претеглят.

Велики художници като Бетовен, Чайковски и Дикенс бяха известни с това, че удрят тухлите, за да се отпуснат и разпалят творчеството си. Други страхотни умове, които използваха движението като начин за справяне с работния си натиск, включват Алберт Айнщайн, Рене Декарт, Зигмунд Фройд. Съвсем наскоро, Стив Джобс. Известно е, . Прехвърлянето през провинцията на мотор, докато спира да посещава с овце, да се възхищава на провинцията и да изскочи в случайното място на петстотин години световно наследство, ме остави и спокойна и захранвана.

Точката на ваканцията е да се измъкнем от ситуациите с високо търсене, които се оказваме във всеки ден.

Точката на ваканцията е да се измъкнем от високото Изискваме ситуации, които се оказваме във всеки ден. Елиминирането (или поне ограничава) способността си да проверяваме имейла си, да отговаряме на телефоните си и да разгледаме социалните медии, ни позволява не само да се съсредоточим върху тук и сега, но и да мислим ясно за нашето бъдеще. Когато се возех през спокойната холандска провинция, последното нещо, което ми беше в съзнанието, беше кой може да ми изпрати имейл или какво [вмъкване на Instagram Infuencer] току -що публикува.

Движението и упражненията засягат мозъка, така че знаем, че познавателните ползи са почти толкова впечатляващи, колкото физическите ползи. Не забравяйте, че нашите мозъци и тела не работят изолирано, независимо един от друг. Това, което правите с обезщетенията на тялото си или вреди на умствените ви способности, колкото добавя или изважда от обхвата на бедрата си.

Така че, когато следващата ви ваканция се приближи, бих ви насърчил да се запитате, направете си, направете направете Искате да се върнете, чувствайки се стимулиран и енергичен, с мозък, пълен с страхотни идеи и решения? Или искате да се върнете, чувствайки се, че имате нужда от ваканция, за да се възстановите от ваканцията си? Изборът е твой. Да бъдеш активен винаги е опция, ако сте отворени за него.

Присъединете се към фитнес разговор

Взели ли сте активни ваканции? Бих искал да чуя за тях. За да се присъедините към разговора, преминете към Facebook, Twitter или Brockarmstrong.com. Също така не забравяйте да се абонирате за подкаста Get-Fit Guy в Apple Podcasts, Stitcher, SoundCloud, Spotify, Google Play или чрез RSS. За седмични фитнес съвети, доставени направо във входящата ви поща, абонирайте се за бюлетина на Get-Fit Guy.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

За автора

Брок Армстронг Get-Fit Guy

Брок Армстронг беше домакин на подкаста Get-Fit Guy между 2017 и 2021 г. Той е сертифициран фитнес лидер на AFLCA Group с обозначение в преносимо оборудване , NCCP и CAC Triathlon треньор и TNT сертифициран треньор. Той също е в Съвета на съветниците на Института за първичен здравен треньор и гост -член на Института за човешки потенциал.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за получаване на подкаст за получаване на човек Spotify Google Stitcher

Много уебсайтове, управлявани от пациентите, настояват, че елиминирането на глутен е от съществено значение за лечение на болестта на щитовидната жлеза. Какви са доказателствата в подкрепа на този съвет?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителни диви 1 август 2017 г. 3-минутна Readepisode #440 Играйте Пауза слушане Може ли безглутен диета да помогне при болестта на щитовидната жлеза? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Джесика пише:

„Бях диагностициран с хипотиреоидизъм преди няколко месеца. Има много уебсайтове, блогове и групи във Facebook за хора с хипотиреоидизъм, които настояват, че трябва да останете без глутен. Вярно ли е това? ”

тиреоидитът на Хашимото е най -честата причина за хипотиреоидизъм. Това е автоимунно състояние, при което имунната система на тялото постепенно унищожава щитовидната жлеза. В резултат на това количеството циркулиращ хормон на щитовидната жлеза в тялото ви е твърде ниско. Това може да доведе до всичко – от наддаване на тегло до косопад до сърдечни проблеми.

Ако вашият лекар ви диагностицира с Хашимото, той или тя вероятно ще ви каже, че не е толкова голяма работа. Те ще ви напишат рецепта за заместващ хормон на щитовидната жлеза и ще ви изпратят на път. Ако попитате дали има нещо, което трябва да правите по отношение на диетата или начина на живот, те вероятно ще ви кажат, че няма.

Paging

Dr. Прибирате се вкъщи, разбира се, ще отидете направо в интернет, където ще откриете огромна общност от страдащи и защитници, заедно с тонове съвети относно диетата и добавките за хора с Hashimoto. Ще прочетете много истории за хора, които са ходили на хормон за заместване на щитовидната жлеза, но продължават да се чувстват ужасно, докато не отидат на диета без глутен.

Вярно е, че хората с едно автоимунно заболяване са в повишен риск за други. Хората с цьолиакия са по -склонни да развият Хашимото и обратно. И не е изненадващо, че пациентите на Хашимото, които също имат цьолиакия, виждат подобрение, когато елиминират глутен. Но много пациенти на Хашимото нямат целиакия. Могат ли те също да се възползват от елиминирането на глутен?

Какви са доказателствата?

За съжаление, доказателствата, че тези, които имат полза на Хашимото от диета без глутен, засега са анекдотични. Това не означава, че не е вярно, а само, че все още не е потвърдено с добра наука. Винаги има вероятността подобренията, които хората изпитват, да се дължат на нещо освен липсата на глутен.

Изследванията показват например, че много хора, които смятат, че са чувствителни към глутен (което е протеин в Пшеницата) всъщност са чувствителни към влакното в пшеница, а не към глутен. Когато елиминират влакното, те нямат нежелана реакция на глутен.

Има и други причини хората, които ходят на диети без глутен, могат да се чувстват по-добре. В процеса те могат да се премахнат много преработени храни. Те могат да ядат повече плодове и зеленчуци или протеини, за да компенсират липсващия хляб и макаронени изделия.

Трудно е да се прецени какъв процент от хората с Хашимото може да се възползва от диета без глутен.

За по-добро или по-лошо, хората, които се опитват да управляват здравословно състояние с диета А начинът на живот също е склонна да прави много промени наведнъж. Те елиминират пшеницата, но също така намаляват захарта. Те започват да упражняват или медитират. Те започват да вземат куп различни добавки. Ако се чувстват по -добре, може да бъде ужасно трудно да се каже кои фактори са отговорни. Възможно е дори да има плацебо ефект.

Другото сложно нещо за анекдотични доказателства, като например вида, който вероятно ще намерите на уебсайт или форум, е, че той е едностранчив. Хората, които елиминират глутен, но не се чувстват по -добре, са просто по -малко вероятно да публикуват своите истории. Всичко това е трудно да се прецени какъв процент от хората с Хашимото може да се възползва от диета без глутен.

Долната линия

Мисля, че зависи от това дали вашето Ниските симптоми на щитовидната жлеза се разрешават, след като започнете да приемате заместващ хормон на щитовидната жлеза, като се има предвид, че може да отнеме няколко месеца, за да намерите и се приспособите към правилната доза.

Но след като си вземете дозата квадратна, ако все още се чувствате лошо , може да си струва да експериментирате с диетата си, за да видите дали елиминирането на глутен подобрява качеството ви на живот. Ако това стане, това може да не е достатъчно добро, за да бъде публикувано в рецензиран медицински журнал, но вероятно е достатъчно добър за вас, нали? Но ако изглежда не помага, вероятно няма нужда да работи толкова усилено.

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

monica reinagel е Сертифициран лиценз за борд с лиценз, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Много храни с високо съдържание на фибри също са с високо съдържание на калории. Ако търсите да увеличите фибрите, но държите калориите под контрол, искате храни с висока плътност на фибри.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителни диви 29 май 2018 г. 4-минутен readepisode #479 Играйте пауза Слушайте как да увеличите фибри, без да се претоварват с калории, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Дона написа наскоро с интересна дилема. В опит да подобри здравето на чревната си микробиома, тя се опитва да яде повече фибри.

Това е напълно солидна стратегия. Един от най -ефективните начини за засилване на популацията на полезни бактерии в червата ви е да ядете повече пребиотични храни. А пребиотичните храни са просто фантастичен начин за описание на храни, които са с високо съдържание на фибри. Въпреки че телата ни не могат да извличат хранително хранене от фибри, бъговете в червата ни могат. Когато доставяме повече храна за тях, те процъфтяват.

Има някои интересни проучвания, сравняващи чревната популация на западняците с тази на селските южноафриканци. Типичната им диета съдържа около два пъти повече фибри от типичната американска диета и много по -малко животински протеин и мазнини. А съставът на червата им е поразително различен, с много по -високо и по -разнообразно население на бактерии, насърчаващи здравето. Не е изненадващо, че тези африканци имат много по -ниски рискове от колоректален рак и други състояния, за които се смята, че се влияят отчасти от популацията на червата ви.

но още по -интересното е да се приеме диета, която е по -ниска в животинските мазнини А протеините и по -високите в растителните влакна могат бързо да променят състава на вашата флора на червата към по -добро. И същото е вярно и в обратна страна. Преминаването от диета с високо съдържание на растителни фибри към такава, която е с високо съдържание на животни и протеини, може бързо да промени грима на чревния си микробиом за по -лошо.

Не сте готови да се откажете от чийзбургери все още? Дори и без да намалите животинските протеини и мазнините, просто добавянето на повече растителни фибри към вашата диета може да има благоприятни ефекти. И така, Дона се опитва да надстрои приема на фибри от препоръчаните 25 грама на ден до нещо по -близо до 40 или 50 грама. Тя обаче е трудно да достигне до тази цел, без да яде твърде много калории.

Какво е плътността на фибри?

Това, което Дона се нуждае, е начин за класиране на храни, а не само от съдържанието на фибри, не само от съдържанието им на фибри Но от плътността на фибри или колко грама фибри те осигуряват на калория. Този подход е подобен на класирането на храните по тяхната плътност на хранителните вещества или енергийната плътност. Храните с висока плътност на хранителните вещества осигуряват много хранене за не толкова много калории. Това е полезно, ако се опитвате да отслабнете. Храните с по -висока енергийна плътност, от друга страна, осигуряват много калории в малко количество храна. Това може да бъде полезно, ако трябва да приемате повече калории.

Тук има много повече за храненето и енергийната плътност, както и в решетката за хранителни и енергийни плътност, която може да ви се стори полезно.

Но ако искате да увеличите максимално приема на фибри, без да издухате бюджета си за калории, нито плътността на енергията, нито плътността на хранителните вещества не прави трика. Искате да разгледате храните според плътността на фибри или колко фибри осигуряват на калория.

страници

12next ›Последно»

за автора

monica reinagel, ms , LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 4 февруари 2010 г. 1-минутна прочетена

ядене на пет порции зеленчуци всеки ден не е толкова трудно, колкото може би си мислите! Ето какво се отчита като порция:

1 чаша маруля или суров спанак (с размера на бейзбол)

1 чаша складове

1/2 Чаша варени зеленчуци (с размерите на лъжичка за сладолед)

6 бебешки моркови или репички

1 Голямо стъбло от целина

1 малък може домат или Зеленчуков сок

1/2 зелен пипер

1/2 чаша сос от спагети или салса

Брюкселско изображение С любезното съдействие на Shutterstock

За автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Някои яйца по-питателни ли са от други?

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 24 февруари 2010 г. 4-минутна Readepisode #83 Играйте пауза Слушайте кои яйца са най-добри? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

кои яйца са най -добри?

Преди това е, че единственото решение, което трябваше да вземете, когато купувате яйца, е дали да Купете големи, изключително големи или джамбо. Сега вие също имате своя избор на свободен обсег, без клетки, органични и яйца с допълнителни омега-3 мазнини. Какви яйца са най -добри? Зависи от това, което търсите.

Contents